I detta inlägg besvaras frågor som ni kan tänkas ha kring en ny podd: Vad ska den handla om? Varför finns den? Vem är Anna? Vad betyder ”duktig flicka”?


Eftersom podden är ny, gissar jag att ni har ungefär följande frågor:

  • VAD handlar den om?
  • VARFÖR finns den?
  • VEM är Anna?

Jag ska därför försöka besvara dessa frågor.
(för allas hjärnor fungerar väl likadant som min. Eller?😜 )

VAD?

Podden kommer i huvudsak att handla om MIG
– Anna Johnsson.
Närmre bestämt om den jätteduktiga flicka som jag har varit…
…och om hur jag försöker bli allt mindre duktig (i synnerhet sedan jag drabbades av utmattning).

VARFÖR?

Min önskan är att inspirera dig till att också bli mindre duktig. Jag tror att man mår bättre då.
Jag har gjort SÅ MÅNGA dumma duktigheter.
Om jag berättar om dem, så kanske du kan lära dig något. Eller åtminstone skratta lite åt mina misstag och känna dig som en vettigare människa än jag😊.

VEM?

Jag är en 32-årig kattägare från Landskrona.
Jag älskar att pyssla, fredagsmysa och att titta på realityserier där människor söker kärlek.
Jag ser snäll ut, men gillar skarpt att retas och uppskattar när människor har självdistans.
I detta sammanhang är det dock mest relevant att berätta att jag är en före detta duktig flicka som numera är utmattad. Allra ”duktigast” var jag nog i högstadiet; det enda som kändes viktigt var att få högsta betyg i allt. Jag kände mig värdefull så länge jag presterade på topp. Men ett sämre provresultat fick mig att känna mig värdelös.

Vad betyder egentligen ”duktig flicka”?

En duktig flicka är någon som försöker bevisa sitt värde genom att vara duktig. Någon som känner sig värdefull enbart om hon presterar på topp. Den duktiga flickan definierar sig själv genom vad hon gör och inte genom vem hon är. Hon har en svag, prestationsbaserad självkänsla.Lyssna gärna på första avsnittet av före detta fröken Duktig – podden! Den innehåller klart fler saftiga detaljer än denna skriftliga sammanfattning!
Om du inte vill lyssna via spelaren ovan, så hittar du andra plattformar att lyssna från
här!

hej

VA?! ÄR DET INTE LITE SJÄLVUPPTAGET?

Dela detta: